You are here: Home AOSTE en GH gaan samen voor minder plastic

AOSTE en GH gaan samen voor minder plastic

04-11-2019 15:53

AOSTE en GH gaan samen voor minder plastic

De nieuwe Slicefresh® verpakking van Aoste.

Schelle, 4 november 2019

 

Imperial Meat Products, dat deel uitmaakt van de Campofrio Food Group, lanceert vandaag een nieuwe verpakking dat 60% minder plastic verbruikt voor de versneden charcuterie van Aoste. Deze innovatieve verpakking, gebaseerd op de Slicefresh® technologie van fabrikant G.Mondini, werd in samenwerking met GH ontwikkeld en gaat een stap verder in de sorteermogelijkheden van de verpakking van voedingswaren.

 

De nieuwe verpakking van de versneden charcuterie van Aoste bestaat uit 80% karton dat 100% gerecycleerd kan worden door één simpele handeling. Is het pakje op, dan kan je heel makkelijk de beschermende folie van het kartonnen deel losmaken. Het karton gaat in de papiermand, de folie in de daarvoor bestemde vuilbak. Om die manier wordt het sorteren van de afval reeds aan de bron aangepakt, en zetten we samen een stap richting betere recyclage.

 

Lees hier de press-release van Aoste naar aanleiding van de lancering van deze nieuwe verpakking. Deze lancering wordt ook ondersteund door een nationale TV campagne.

 

Op zoek naar een innovatieve en duurzamere manier om uw producten te verpakken? Contacteer onze experten via info@gh-ulma.com.