You are here: Home Bedrijf Nieuws Rombouts Koffie kiest voor Rama sideloader van GH-Ulma

Rombouts Koffie kiest voor Rama sideloader van GH-Ulma

19-04-2017 16:40

In 2016 koos Rombouts voor een Rama sideloader van GH-Ulma. We laten Frank Van der Goten ( Manager Projecten – Technische Dienst) en Roland Pittoors (Directeur Productie) aan het woord over hun ervaring met GH-Ulma.

“Uit vroegere projecten wisten we dat GH-Ulma een geschikte partner is voor verpakkings- en automatisatieprojecten, zowel  op vlak van advies, technische oplossing en last but not least…after sales! Na voorafgaand kennismakend bezoek aan Rama waren we er ook nu van overtuigd dat een goed werkende machine afgeleverd ging worden op de Rombouts productievloer. Niettemin bleef het een uitdaging omdat het product op zich, een 1kg verpakking van gemalen of bonenkoffie zich zomaar niet probleemloos laat verpakken. De lijst van “let op voor…” was dan ook behoorlijk.

De zakken worden liggend op de smalle zijde aan een snelheid van 20st/min getransporteerd richting ingang kartonneer maar ze dienen wel rechtstaand in de doos de machine te verlaten en in 2 mogelijke formaten: 3x2 of 4x2.

GH-Ulma adviseerde om het pak zijdelings te blijven invoeren, waarna het gevulde en gesloten karton aansluitend gedraaid wordt zodat deze op correcte wijze de machine verlaat: een “side loader” werd aangekocht.

Tijdens de afname van de machine was er de opmerking dat het uiteinde van de zak af en toe tussen de vouwflappen van het karton terecht kwam, dit werd op een vakkundige manier opgelost door Rama / GH-Ulma.

Een bijkomend probleem was de beperkte beschikbaarheid van de productieruimte tussen de zakkenvuller en de robot voor palletbelading (ook door GH-Ulma geleverd). Ook hierbij heeft GH-Ulma ons geholpen om tot de juiste lay-out te komen.”

We kunnen dus spreken van een succesvol contact tussen GH-Ulma en Rombouts. Daar drinken we een kopje koffie op!