You are here: Home Bedrijf Nieuws Fine food meat kiest voor ULMA PACKAGING AUTOMATION

Fine food meat kiest voor ULMA PACKAGING AUTOMATION

31-08-2017 14:35

In 2016 koos Fine food meat voor ULMA PACKAGING AUTOMATION als leverancier voor een automatische oplossing voor verwerking en vullen van kratten met verpakkingen van versneden vleeswaren van GH-Ulma. We laten Daan Theys (senior-aankoper) aan het woord.

Fine food meat kiest voor ULMA PACKAGING AUTOMATION

Compact cel

·         Na een grondige marktstudie en bezoeken bij diverse potentiële leveranciers, waren we overtuigd dat ULMA de nodige ervaring en technische oplossingen had voor ons project, namelijk het automatiseren van de kratbelading op diverse lijnen.

·         In de aanloopfase van het project ontstond er een productieve synergie tussen ons projectteam en GH Ulma. Zo werd er samen bekeken welke oplossing nu nodig is maar vooral welke oplossing er nodig zou zijn op langere termijn. Dit zodat we geen verkeerde beslissingen inzake materialen / concepten zouden maken en uitbreiding naar toekomst qua verdere automatisering perfect mogelijk blijft.

·         Eenmaal we begonnen aan het eigenlijke project (automatisering krattenbelading 5 lijnen), werd iedere mogelijke opstelling en techniek samen met ons onder de loep genomen:  flexibiliteit, voor- en nadelen en ook, zeer belangrijk, de plaats inname. Dit laatste punt was cruciaal aangezien de verpakkingslijnen ervoor al waren aangekocht en ingetekend  en daardoor de  beschikbare ruimte voor deze automatisering zeer beperkt was .

·         Uiteindelijk werd er voor een “monoblock” oplossing gekozen, waarbij in één frame zowel kratten ont- als opstapelaar, delta robot én productaanvoer geïntegreerd werd. Dit was de meest compacte opstelling. Toch werden alle voordelen zoals flexibiliteit en toegankelijkheid qua onderhoud behouden.

·         Na een goede afname en opstart van de eerste lijn, werden een tijdje later de 4 resterende lijnen uitgeleverd en in een recordtempo geïnstalleerd en opgestart.  Een dergelijke vlotte installatie en opstart was voor ons echt een zeer aangename verrassing, vooral op FFM2 (nieuwe fabriek) waar op een bepaald moment heel veel opstarten van diverse machines plaatsvonden. 

·         ULMA is wat ons betreft een leverancier van automatiseringsoplossingen. Ze bieden passend maatwerk met standaardtechnieken en componenten én krijgen een perfect rapport qua opstart en training van onze mensen.  

  Kratten

Arm

Display