You are here: Home Complete oplossing voor het verwerken en verpakken van gehakt zonder tray.

Complete oplossing voor het verwerken en verpakken van gehakt zonder tray.

20-11-2020 18:10

Voor deze lijn sloegen Handtmann en ULMA Packaging de handen in elkaar. Dankzij de samenwerking werd deze lijn voor de verwerking en verpakking van gehakt gecreëerd waarin Handtmann zijn oplossing biedt voor de productie, portionering en weging van het vlees en ULMA de verpakking en metaaldetectie oplossingen biedt.

Deze duurzame verpakkingsoplossing, waarbij gehakt wordt verpakt zonder plastic tray of bakje, biedt dezelfde hygiëne- en veiligheidsgaranties als traditionele verpakkingen met tray.

 gehakt in flowpack zonder tray

Deze oplossing biedt een aantal voordelen die de duurzaamheid alléén meet ten goede komen, namelijk:

 • Een vermindering van de gebruikte plastic materialen tot maar liefst 60%
 • Vermindering van de CO2-uitstoot door het besparen van transportruimte: tot 80% in de verzending van grondstoffen van de leverancier naar de pakker en tot 30% in de verzending van verpakkingen naar supermarkten.
 • De verpakking kan in 100% recycleerbare mono-materialen aangeboden worden
 
 gehakt in flowpack zonder tray
 
Daarnaast biedt deze vorm van verpakken ook nog een aantal economische voordelen:
 • Een besparing tot 40% aan verpakkingskost in vergelijking met traditionele verpakkingen in plastic tray
 • Een lijn die eenvoudig geautomatiseerd is, wat een hoge betrouwbaarheid en lage onderhoudskosten garandeert.

 

 

 

ULMA biedt haar klanten verschillende modellen van flow pack-machines aan. De keuze is afhankelijk van de productiebehoefte die de klant heeft. Voor een traditioneel formaat van 400-500 gram gehakt per verpakking zijn er bijvoorbeeld twee mogelijkheden:

   • FM 300: Voor producties tot 80 packs/min.
   • FM 500: voor productie van maximaal 130 packs/min.

De porties vlees worden verpakt in een beschermende atmosfeer die het mogelijk maakt de commerciële levensduur tot 7-10 dagen te verlengen, waardoor de kwaliteit en het uiterlijk behouden blijven. Het geïnjecteerde gasmengsel wordt continu in lijn geanalyseerd en kan worden bewaakt en geregeld vanaf de HMI van de machine. Tegelijkertijd vormt het ingespoten gasmengsel opzettelijk een beschermend "kussen" dat voorkomt dat het vlees in contact komt met de folie, waardoor de juiste behandeling en stapeling van de pakjes mogelijk is.

 

In deze configuratie werkt de gehele productie- en verpakkingslijn op een gesynchroniseerde manier zonder dat er extra automatische tussenapparatuur nodig is. Als u meer in informatie wenst, over deze nieuwe oplossing die bovendien de belangstelling van zo veel supermarkten weet te wekken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.