You are here: Home De sneden Paté van Colruyt, vakkundig voor u verpakt door de G.Mondini TRAVE1000.

De sneden Paté van Colruyt, vakkundig voor u verpakt door de G.Mondini TRAVE1000.

12-12-2018 13:50

Bij de Fine Food Meat afdeling van Colruyt Group wordt de paté verpakt aan de hand van een G.Mondini TRAVE1000 trayseallijn van GH Ulma. Hiermee herbevestigde Colruyt het vertrouwen in de producten en diensten van GH Ulma.

“Uit voorgaande projecten wisten we wat we van GH Ulma mochten verwachten.” vertelt Daan Theys, aankoper machines voor FFM. “Voor dit type implementatie gaan we eerder op zoek naar een partner dan een leverancier. Een partner brengt voor ons het totaalplaatje aan: advies op maat van wat we zoeken met alle technische aspecten van ons productielijn in het achterhoofd, een juiste oplossingen dat past in ons productieproces en een snelle en efficiënte dienst na verkoop. We kwamen dan ook vrij snel voor de implementatie van een verpakkingsmachine binnen de paté portioneerlijn bij GH Ulma uit.”

Bij de eerste stappen in het project was nog niet helemaal duidelijk welke type machine het beste in de lijn zou passen. Wat wel duidelijk was, was dat er na de paté portioneermachine een automatische verpakkingslijn moest komen. Deze lijn zou de trays moeten ontstapelen, vullen met een snede paté en daarna sluiten onder gemodificeerd atmosfeer (MAP).

Op basis van deze info werd een eerste studieronde opgestart waarbij alle oplossingen van G.Mondini werden opgelijst en geëvalueerd. Uiteindelijke viel de keuze op een oplossing met een enkele baan. De verhouding tussen de snelheid van de machine en de investering gaf hier de doorslag om voor een Trave1000 trayseallijn te keizen.

“De sneden paté worden van uit de portioneermachine in vaste groepen met tussen elke groep een korte pauze aan de verpakkingsmachine aangeboden. Binnen die groepen kunnen sneden ook geweigerd worden waardoor niet alléén de duur van de pauzes kan variëren, maar ook het aantal aangeboden sneden. Het is belangrijk om met die variabelen rekening te houden. Het systeem moest dus met variabele intervaltijden en afstanden omkunnen.” licht Daan Theys nog even toe.

Een schroefsynchronisatie en een positioneersysteem konden deze variabiliteit makkelijk opvangen. “Door deze systemen worden de trays ten allen tijde onder controle gehouden en kan de machine starten, stoppen en zelfs versnellen zonder de controle te verliezen. Dat dit dé oplossing was vrij snel duidelijk bij de eerste testen van de nieuwe lijn, en na de opstart van de echte productie bleken de resultaten van de belading en de effectieve verpakking helemaal de verwachtingen in te lossen. Voor ons was dit wederom het bewijs dat we aan GH Ulma een waardevolle partner hebben op vlak van traysealing.”