You are here: Home Duurzaamheid troef tijdens Fruit Logistica!

Duurzaamheid troef tijdens Fruit Logistica!

01-02-2019 14:27

aardbei

 

Tijdens de volgende editie van Fruit Logistica, dat plaats vindt in Berlijn van 6 tot 8 februari 2019, zet ULMA Packaging een stap richting duurzame verpakking voor al het goede dat het natuur ons te bieden heeft, namelijk heerlijk fruit en smakelijke groenten.

Wekelijks komen over de hele wereld mensen op straat om milieuproblematieken aan te kaarten. Het signaal is duidelijk: het moet anders.

 

sustain

 

Bij ULMA zetten we sterk in om de impact van verpakkingen op het milieu te reduceren. Wij trachten bewust om steeds verder te gaan en verpakkingsoplossingen aan te reiken waarbij de hoeveelheid verpakking beperkt en beter recycleerbaar of composteerbaar is, en dit alles zonder in te boeten in kwaliteit, in bescherming van het product en de houdbaarheid ervan.
Tijdens Fruit Logistica tonen wij graag enkele van deze duurzame oplossingen.
 

 
Duurzame verpakkingsoplossingen?

Afspraak hall 3.1 Stand B-01

 

 

ULMA Atlanta horizontale flow-wrapper (HFFS)

Mogelijk om appels zonder tray te verpakken en gebruik te maken van composteerbare of BOPP folie. De speciale invoerband respecteert de gevoeligheid van de producten.
 
appels


ULMA Sienna horizontale flow-wrapper (HFFS)
Kan fruitbakjes verpakken in netjes en geeft de inhoud de nodige zuurstof. Veelzijdige machine die o.a. inzetbaar is met composteerbare folie en recycleerbare kartonnen trays.
 
netje
 
 
ULMA vertikale flow-pack (VFFS)
Het Tight-bag TM systeem kan de lengte van de zakken met 15% verminderen. Het Venturi-systeem zorgt er daarnaast ook voor dat er geen producten in de lasnaden terecht komt. Deze technologische ontwikkelingen maken verpakken efficiënter. Resultaat: Minder verspilling en minder afval op het einde van het productieproces

verti    


VIDEO: ULMA Vertical Bagging (VFFS)


lijn