You are here: Home Pittman Seafoods & de TFS300 van ULMA Packaging

Pittman Seafoods & de TFS300 van ULMA Packaging

04-06-2021 16:58

 

Pittman

 

Pittman Seafoods, in 1990 opgericht in een Zeebrugge, is uitgegroeid tot een wereldwijde leverancier van diepgevroren vis en zeevruchten aan de kleinhandel, de industrie, de groothandel en foodservice bedrijven. Het bedrijf met familiaal karakter heeft een jarenlange expertise en investeert in langdurige samenwerking met haar partners. In dat laatste zocht en vond Pittman een perfect match voor de verpakking van haar producten bij GH Ulma.

Pittman Seafoods verkoopt o.a. koolvis, zalm, kabeljauw, koningskrab, kreeft, mosselvlees, paling, pangasius en sint-jakobsschelpen. Met strenge controles op de oorsprong, volledige traceerbaarheid, advies op maat en klantvriendelijkheid maken zij al meer dan 30 jaar het onderscheid. Elk stap van het productieproces wordt zorgvuldig uitgedacht, zo ook de verpakking van de producten.

Toen de bestaande dieptrek verpakkingsinstallatie voor bevroren vis aan vervanging toe was, kwam Pittman Seafoods bij GH Ulma met een duidelijke briefing aankloppen. “De machine moest compact zijn, maar ook alle kenmerken van een industriële robuuste machine hebben. Daarnaast moest het aangepast zijn om diepgevroren producten te kunnen verwerken.” vertelt Dieter Sanders. “De hele installatie moest ook voor een agressieve omgeving geschikt zijn en aan extreme eisen qua reiniging beantwoorden. En last but not least moest deze makkelijk aanpasbaar zijn naar andere formaten en voldoende flexibel zijn om in de toekomst aanpassingen naar nieuwe formaten en verpakken onder MAP mogelijk te maken.”

 

TFS300

De TFS300 dieptrekmachine van ULMA Packaging tikte alle punten van dit eisenpakket af. Deze zeer compacte machine staat op een stevig frame en samen met haar afwerking doet zij niet onder aan de grote industriële installaties. De machine is beschikbaar in RVS ‘Sanitary’ uitvoering, wat een grondige reiniging zonder beschadiging mogelijk maakt. Deze machine is dus uitermate geschikt voor de veeleisende omgeving van een visverwerkend bedrijf.

De samenwerking met GH Ulma liep bijzonder vlot. Niet alléén werd de machine in een recordtijd uitgeleverd, door de professionele begeleiding van het technische team kregen de operatoren het gebruik van de machine metéén onder de knie.