You are here: Home Success story: ULMA VTI640 verpakt voor Colruyt Fine Food Meat

Success story: ULMA VTI640 verpakt voor Colruyt Fine Food Meat

17-07-2019 12:59

Sinds de uitbreiding van de site in 2017 is Fine Food Meat, de vleesverwerkende afdeling van de Colruyt Group, de grootste vlees- en charcuterie producent van het land. Het bedrijf verwerkt o.a. vers vlees en charcuterie, maar ook vegetarische producten en bereide maaltijden, en alles wordt ter plaatse geproduceerd en verpakt.

Naast verse producten, bestemd voor de verschillende winkels van de Colruyt Group, produceert Fine Food Meat heel wat producten die op het einde van de productieketen worden ingevroren. Voor deze specifieke toepassing ging Fine Food Meat zoek naar een flexibele en veelzijdige oplossing.

Samen met Antony Keulemans, verantwoordelijk voor aankopen bij Colruyt Group Fine Food Meat, ging GH Ulma op zoek naar een passende oplossing voor de automatisatie van de verpakking van producten bestemd voor diepvries. Na een uitgebreide voorstudie viel de keuze op een VTI640 verticale flowpack (VFFS) machine van ULMA Packaging.

 

 
 

“Waarom we voor deze oplossing gekozen hebben? Eerst en vooral voor de snelle en ergonomische ombouw formaten die deze machine biedt,” verklaart Antony, “De 90° wisselsysteem en de automatische instelling van de tractieriemen zijn hierbij zeker een pluspunt.”

De ULMA VTI600 heeft een IP69 afwerking wat deze machine geschikt maakt voor een natte omgeving. Het Tightbag® concept zorgt er bovendien voor dat de afmetingen van de zakken verkleint wordt door de extractie van overtollige lucht. Deze optie zorgt voor een optimalisatie van de logistiek dankzij een kleinere zak-verpakking én draagt bij tot een betere productkwaliteit. “De besparingen die we maken in volume voelen we metéén op niveau van kosten. Dankzij de ULMA VTI640 kunnen we dus onze productie op alle niveaus optimaliseren.” besluit Antony Keulemans.

 

Meer info over de ULMA VTI600-serie leest u hier.