You are here: Home Syros kiest voor G.Mondini

Syros kiest voor G.Mondini

09-01-2019 14:05

Syros is sinds 1992 gespecialiseerd in het importeren en verdelen van avocado producten. Eén van de ongetwijfeld belangrijkste en vooral overheerlijke toepassingen van deze lekkere en gezonde vrucht is guacamole.

Syros haalt de allerbeste avocado’s uit alle hoeken van de wereld naar België om ze te verwerken aan de hand van hun eigen recept tot een van de best gesmaakte guacamole’s en salsa’s op de markt. Het hele jaar door verdeelt Syros zijn producten naar zowel de grootste retailers van ons land als naar de horeca. Een deel van hun productie is ondertussen ook voor buiten de landsgrenzen bestemd, voor een exportmarkt die jaarlijks nieuwe opportuniteiten aanreikt. Het zijn deze nieuwe opportuniteiten die Syros tot de beslissing gebracht hebben om haar productiecapaciteit te herbekijken. En uit de extra noden van de productie volgde de vraag voor een nieuwe en aangepaste verpakkingsoplossing voor de potjes guacamole en salsa.

“We waren op zoek naar een veelzijdige oplossing die ook een aantal specifieke handelingen zou aankunnen.” verklaart Bram Deserano, productieverantwoordelijke bij Syros N.V. “De potjes worden gestapeld aangeboden aan de machine. Deze moeten dus ontstapeld en juist gepositioneerd worden voor de vulling, en eventueel moet er boven op de guacamole nog een topping rechtstreeks in het potje toegevoegd worden. Daarna moet elk potje hermetisch afgesloten worden (sealen). In een laatste stap dient elk potje van een deksel te worden voorzien.”

Met het oog op al deze verschillende handeling startte GH Ulma in samenwerking met partner G. Mondini een voorstudie. Vrij snel kwamen ze uit bij een reeds bestaande installatie die zij samen met Syros mochten bezoeken. Op basis van die configuratie en ne enkele aanpassingen om de lijn helemaal om de noden van Syros af te stemmen, werden een offerte en opstelling op maat uitgetekend.

Alle modulaire lijnen van G. Mondini machines worden op maat aangeboden zodat alles noodzakelijke handelingen van een bepaalde lijn precies op elkaar afgestemd kunnen worden. Dit zorgt voor een efficiënte en rustig draaiende lijn en een hoog rendement. De onderhoudskosten blijven, dankzij een propere lijn die weinig stil valt, onder controle. Daarnaast verbruikt een G. Mondini machine weinig perslucht en vereiste in deze configuratie geen waterkoeling op de las-eenheid. Het hygiënisch ontwerp van de machine zorgt voor een moeiteloze schoonmaak en onderhoud. Dit zorgt voor minder druk op de productietijden en zorgt voor een aangename en vooral stressvrije productie-omgeving.