You are here: Home ULMA Packaging ontwikkelt een innovatieve lekvrije en volledig hygiënische verpakkingsoplossing voor hele kip

ULMA Packaging ontwikkelt een innovatieve lekvrije en volledig hygiënische verpakkingsoplossing voor hele kip

14-03-2021 01:00

De pluimveesector ziet een toename van de vraag naar duurzamere en veiligere verpakkingen van producten, wat momenteel de norm is in alle sectoren. Dit is precies wat Tight-Chicken(TM), de nieuwste innovatieve ontwikkeling van ULMA Packaging die ervoor zorgt dat kippen in perfect verpakte in de winkel aankomen, te bieden heeft.

 

Tight Chicken

Bij Tight-ChickenTM past de zak als een tweede huid om het product, waardoor het risico op lekkage volledig verdwijnt en het product in de winkel in overeenstemming met de geldende hygiënevoorschriften wordt afgeleverd.

Dankzij deze innovatieve oplossing, ontwikkeld met behulp van verticale flowpack machines, biedt ULMA Packaging haar klanten in de pluimveesector een systeem op basis van het Tight-BagTM-concept. Dit systeem onttrekt lucht zonder dat er perforaties in de verpakking nodig zijn.

Hierdoor vermindert de hoeveelheid gebruikte verpakking, worden de arbeidskosten verlaagd en wordt het product veiliger en aantrekkelijker verpakt.

  • Zeer aantrekkelijk product met een onberispelijke afwerking

Tight-ChickenTM biedt een zeer aantrekkelijke verpakking met een onberispelijke afwerking. Het is een lekvrije oplossing die garandeert dat de hygiënevoorschriften voor verse, bevroren of gemarineerde kippen en kippen die met saus worden ingespoten worden nageleefd.

  • Optimalisatie van het verpakkingsproces

De Tight-ChickenTM-verpakkingsoplossing van ULMA Packaging brengt duidelijke voordelen. Het vermindert het oppervlak van de verpakking en het aantal benodigde medewerkers, alsook de tijd en kosten van het invriezen van producten. Het product kan bovendien automatisch of semiautomatisch worden geladen.  

  • Geen onaangename geuren of vervuilende vloeistoffen

Bovendien garandeert ons verpakkingssysteem dat het in product optimale omstandigheden, van de distributieketen tot de winkel en tot het bij de consument thuis aankomt, kan blijven. Dit alles zonder onaangename geuren en zonder vervuilende vloeistoflekken.

  • Duurzamere verpakking die het gewicht van het product behoudt

Naast het verlagen van de arbeidskosten kunnen we door kippen te verpakken met Tight-ChickenTM metalen clips afschaffen en de hoeveelheid plastic verminderen. De innovatieve oplossing van ULMA garandeert dat het gewicht van het product ongewijzigd blijft zodat het product niet opnieuw hoeft te worden verpakt op het verkooppunt op de prijs gelijk te houden.

COTO

Tight-ChickenTM garandeert lekvrije verpakking

  • Productiesnelheid tot 35 pakken per minuut

De Tight-ChickenTM-verpakkingsoplossing is gebaseerd op de Tight-BagTM-technologie dat beschikbaar is op de verticale flowpack machines VTI 400, VTI 500 en VTI 600 van ULMA. De producten kunnen in een tunnel met warme lucht- en waterkrimpfolie of simpelweg in een tunnel met krimpkous verpakt worden. De producten worden verpakt in polyolefine krimpfolie met een snelheid tot 35 verpakkingen per minuut.

VTI

De machines van ULMA kunnen tot 35 pakketten per minuut produceren

  • Semi-automatisch of automatisch verpakkingsproces

Het verpakkingsproces kan worden gesynchroniseerd met de kippentransportband, met behulp van een volautomatisch systeem, maar ook een semi-automatisch systeem met handmatig laden behoord tot de mogelijkheden.

SEMI-AUTO

Semi-automatisch proces

 AUTO

Automatisch proces - systeem geïntegreerd en communiceren met de kip transportband

 


Meer ULMA-oplossingen: Pillowpack en Pillowpack+Tight-BagTM

Tight-ChickenTM is de nieuwste ontwikkeling van ULMA Packaging voor de pluimveesector, en het is niet de enige. De presentatie van pillowpack in verticale omslagen voor hele kippen is een andere verpakkingsoptie dat vergelijkbaar is met wat we momenteel met onze horizontale wrappers aanbieden. Het is geschikt voor verse en diepgevroren producten en wordt aangeboden met gelamineerde film of LDPE, met of zonder gas, zoals in het geval van de Tight-ChickenTM -oplossing. De productiesnelheid bedraagt maximaal 40 pakketten per minuut.

Pillowpack+Tight-BagTM zorgt voor een strakkere pasvorm van de verpakking rond het product, omdat de lucht uit de binnenkant van de verpakking wordt gehaald. Net als in de twee andere opties is het geschikt voor verse en diepgevroren producten en kunnen dezelfde soorten folie worden gebruikt.

Bent u op zoek naar verpakkingsoplossingen voor gevogelte of gevogelte? ULMA heeft de oplossing die u zoekt.

Het succes van een pluimveeproduct hangt af van de kwaliteit. Een zeer aantrekkelijke presentatie en perfecte bewaring zijn hierbij een must. ULMA biedt een enorm assortiment flexibele verpakkingsoplossingen voor kip, kalkoen en alle soorten gevogelte of pluimveeproducten, zoals eieren, patés, vleeswaren, uitgeharde eendenborst, kippenhamburgers of spiesen, e.a.

Ons volledig assortiment is afgestemd op alle noden: van het hanteren en laden van het product, het verpakken met keuze uit verschillende technologie zoals Stretch film, Horizontale en Verticale Flowpack, Thermoforming (dieptrek) en Traysealing (van G.Mondini)  tot het verpakken in (om-)dozen en het uiteindelijk palletiseren voor transport.

Wilt u meer weten over onze uitgebreide oplossingen? Wilt u meer weten over onze uitgebreide oplossingen? Contacteer ons dan vrijblijvend via info@gh-ulma.com of 03 870 60 60.