You are here: Home Verpakkingsmachines Flowpack (HFFS) PACIFIC SSF

PACIFIC SSF

Horizontale Flow Pack machine (HFFS) die een volledig hermetische en lekdichte kussenvormige verpakking maken met 3 lasnaden voor het verpakken van vlees en gevogelte op schaal. Speciaal ontwikkeld om te werken met krimpfolies zoals SES.

PACIFIC SSF

Het nieuwe PACIFIC SSF systeem is een krimpfolie verpakkingsmachine die een lekdichte verpakking maakt voor vlees en gevogelte producten op schaal.

Het verpakkingssysteem is geformatteerd om verpakkingen te maken met een uitstekend uitzicht.De PACIFIC SSF is uitgerust met een systeem dat de folie rond de schaal aantrekt en een dichte zak rond het product. In een volgende fase verwijdert het systeem de lucht uit de verpakking voor de lassen gemaakt worden (op deze manier zijn geen gaatjes nodig in de verpakking om de lucht te verwijderen tijdens het krimp proces). De lassen worden gemaakt met een trimlanglassysteem en een verwarmde lasbalk die zeer smalle lassen maakt. De smalle langslas aan de onderkant van de verpakking maakt het mogelijk te printen op de voor- en achterkant van de verpakking. Het eindresultaat is een nauw aansluitende, lekdichte verpakking met een uitstekend uitzicht.

De elektronische machine is één van de meest flexibele op de markt en kan producten verpakken tot 280 mm breed en 180 hoog. De machine werkt met bedrukte en niet bedrukte folie. In het systeem kan ook een automatisch indexeertoestel geïntegreerd worden dat het verpakkingsproces vereenvoudigt.

De PACIFIC SSF series worden gecontroleerd via een elektronisch platform dat de bewegingen van elke motor geïnstalleerd in de machine aanstuurt. Eenvoudige productwissels zijn hierbij belangrijk. De product instellingen worden gecontroleerd via een industriële PC en een touch screen. Dit PC-based elektronisch platform beperkt de tijd nodig voor een productwissel in vergelijking met mechanische of servo aangedreven machines en maakt het mogelijk de gegevens via een computer netwerk te delen.

Omdat de machine speciaal ontworpen werd voor de sector van de verse voeding, werd bij het design van de machine veel aandacht besteed aan de reiniging, bescherming tegen vocht en gebruik van inox materialen. De machine is gebouwd op een stevig cantilever frame waarbij alle aandrijfmechanismen geïsoleerd van het verpakkingsproces zijn. Dit concept vermijdt dat er afval van het product op de aandrijfmechanismen valt. Op deze manier wordt reiniging beperkt, wordt de levensduur van de componenten verlengd en kan er gewerkt worden in optimaal hygiënische condities voor alle sectoren van de verse voedingsindustrie.

Het PACIFIC SSF systeem omvat een breed gamma krimptunnels voor een optimale presentatie.

VOORNAAMSTE OPTIES

  • rechtse of linkse versies
  • Automatisch indexeertoestel voor schalen
  • TSSF krimptunnel voor eindlas krimp of applicaties met bedrukte folie
  • T150 krimptunnel voor moeilijke producten (volledige kip, ...).
  • Fotocel voor bedrukte folie
  • Automatische folie rol splicing unit

LEKDICHTE VERPAKKING - EENVOUDIGE FORMAATWISSEL - BEPERKT ONDERHOUD - HOGE FLEXIBILITEIT - EENVOUDIG TE REINIGEN - UITSTEKENDE PRESENTATIE