onze diensten

Volledige ondersteuning,
van aankoop tot gebruik

Technische ondersteuning

Hoewel onze machines met de grootste zorg voor kwaliteit en duurzaamheid worden ontwikkeld, kan er altijd wel een panne ontstaan. Onze technische ondersteuning staat zes op zeven paraat om u daarbij te helpen.

Een team van opgeleide techniekers rijden elke dag naar alle uithoeken van het land om ondersteuning te bieden. Zij worden daarbij bijgestaan door een interne dienst die instaat voor de planning van werken en de verzending van wisselstukken. 

Onze technische dienst is bereikbaar van maandag tot vrijdag (behalve feestdagen) van 8u tot 16u30. Buiten deze uren en op zaterdag voorzien wij telefonische permanentie van 6u tot 22u.

Hoe onze technische dienst bereiken?
- via telefoon naar het nummer +32 3 870 60 60 – keuzemenu 2
- via e-mail naar service@gh-ulma.com

Spare parts

Bepaalde onderdelen van uw machine zullen na verloop van tijd aan vervanging toe zijn door slijtage. Om snel aan de juiste onderdelen te komen kan u rekenen op onze dienst spare parts. Zij staan dagdagelijks in contact met al onze partners en leveranciers en zorgen voor een snelle opvolging van uw aanvraag.

Uiteraard werken wij enkel met originele of uitvoerig geteste en goedgekeurde onderdelen, zodat uw investering de beste zorgen krijgt en op en top kan functioneren. Daarnaast kan u ook een kit standaard wissel- en slijtstukken aankopen zodat u ten allen tijde snel kan schakelen indien nodig. 

U kan deze dienst telefonisch contacteren van maandag tot vrijdag van 8u tot 16u30. 

Hoe onze spare-parts afdeling bereiken?
- via telefoon naar het nummer +32 3 870 60 60 – keuzemenu 1
- via e-mail naar spareparts@gh-ulma.com

Installatie, opstart en training

  • Bij elke aankoop van een nieuwe machine zorgt ons technisch team voor een vlotte installatie.

    Eerst zullen onze projectmanagers alle punten voor de plaatsing met u overlopen en afspreken.

    Op het afgesproken tijdstip zullen onze techniekers de aansluiting van uw nieuwe machine verzorgen en de werking ervan uitvoerig testen. En als alles naar behoren werkt, zorgen zij voor een uitgebreide training van uw operatoren. Zo kan u snel aan de slag kan met uw nieuwste aanwinst.

Preventief onderhoudscontract

‘Beter voorkomen dan genezen’ zegt het spreekwoord, en daar zijn wij bij GH Ulma rotsvast van overtuigd.

Uw verpakkingsmachine is een essentieel onderdeel van uw productie. Het spreekt dan ook voor zich dat u het hele jaar door moet kunnen rekenen op een goed draaiende installatie. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om een preventief onderhoudscontract voor uw verpakkingsmachines af te sluiten. Uw installatie is hiermee niet enkel het hele jaar door tiptop in orde, u geniet bovendien van enkele exclusieve voordelen.

Benieuwd naar wat het onderhoudscontract te bieden heeft?
Neem dan contact op met onze service afdeling:
via telefoon naar het nummer +32 3 870 60 60 – keuzemenu 2
via e-mail naar service@gh-ulma.com