September 29, 2023

Orogel optimaliseert zijn productiecapaciteit voor het duurzaam verpakken van diepvriesgroenten met het BETTER-SEAL™ systeem van ULMA

OROGEL is een landbouwcoöperatie die in 1967 in Cesena is opgericht door een vereniging van 11 boeren die hun krachten wilden bundelen om het beste uit hun gewassen te halen, wat leidde tot de oprichting van het Consortium Fruttadoro. Orogel is nu het grootste Italiaanse bedrijf in de productie van verse en diepvriesgroenten, met meer dan 1600 leden/producenten.

Uitdaging
"Voor onze verpakkingsafdelingen wilden we verpakkingsmachines die in staat waren om zakken te produceren met een hoge productiesnelheid, die technologisch innovatief waren en tegelijkertijd zeer robuust en betrouwbaar, zodat ze zes dagen per week, 24 uur per dag diensten konden draaien", merkte dokter Michele Fantini, productiemanager, op.

Naast andere eisen moest Orogel ook machines aanschaffen die een uitstekende flexibiliteit en veelzijdigheid konden leveren, met een bijzondere focus op geavanceerde verpakkingsmaterialen.

Oplossing
ULMA speelt graag in op de behoeften van haar klanten en stelde een zeer innovatieve oplossing voor Orogel voor:


Het BETTER-SEALTM sealsysteem maakt deel uit van de WeCare-technologie, gericht op het verbeteren van duurzame verpakkingen. BETTER-SEALTM kan alle sealproblemen oplossen die ontstaan door het gebruik van nieuwe duurzame materialen, die een betere nauwkeurigheid van de temperatuurregeling vereisen en waarvoor geen formaatwijzigingen in de machine nodig zijn.

Resultaten
Orogel wilde ook zakken produceren die aan de hoogste esthetische normen zouden voldoen en tegelijkertijd een optimale sealdichtheid zouden garanderen. "We hebben aan al deze eisen kunnen voldoen omdat we ULMA als onze verpakkingspartner hebben gekozen. Er zijn nu 8 ULMA-machines in gebruik in onze productievestigingen, naast de 2 machines die dit jaar zijn besteld voor de nieuwe fabriek in Policoro", aldus Doctor Michele Fantini, Production Manager.

terug naar overzicht

Wil jij meer weten over onze machines? Hier zijn ze!

Bekijk onze machines
whitepaper

Ontdek hoe wij duurzaamheid in het vaandel dragen

Ik wil'm zien!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
whitepaper

Wat is jouw e-mail? We sturen de whitepaper ook via mail

Bedankt! Je kan hieronder de whitepaper bekijken.
Bekijk whitepaper
Oops! Something went wrong while submitting the form.