June 4, 2021

Success Story - Pittman Seafoods & de TFS300 van ULMA Packaging

Pittman Seafoods, in 1990 opgericht in een Zeebrugge, is uitgegroeid tot een wereldwijde leverancier van diepgevroren vis en zeevruchten aan de kleinhandel, de industrie, de groothandel en foodservice bedrijven. Het bedrijf met familiaal karakter heeft een jarenlange expertise en investeert in langdurige samenwerking met haar partners. In dat laatste zocht en vond Pittman een perfect match voor de verpakking van haar producten bij GH Ulma.

Pittman Seafoods verkoopt o.a. koolvis, zalm, kabeljauw, koningskrab, kreeft, mosselvlees, paling, pangasius en sint-jakobsschelpen. Met strenge controles op de oorsprong, volledige traceerbaarheid, advies op maat en klantvriendelijkheid maken zij al meer dan 30 jaar het onderscheid. Elk stap van het productieproces wordt zorgvuldig uitgedacht, zo ook de verpakking van de producten.

Toen de bestaande dieptrek verpakkingsinstallatie voor bevroren vis aan vervanging toe was, kwam Pittman Seafoods bij GH Ulma met een duidelijke briefing aankloppen. “De machine moest compact zijn, maar ook alle kenmerken van een industriële robuuste machine hebben. Daarnaast moest het aangepast zijn om diepgevroren producten te kunnen verwerken.” vertelt Dieter Sanders. “De hele installatie moest ook voor een agressieve omgeving geschikt zijn en aan extreme eisen qua reiniging beantwoorden. En last but not least moest deze makkelijk aanpasbaar zijn naar andere formaten en voldoende flexibel zijn om in de toekomst aanpassingen naar nieuwe formaten en verpakken onder MAP mogelijk te maken.”

TFS300 dieptrekmachine van ULMA Packaging

De TFS300 dieptrekmachine van ULMA Packaging tikte alle punten van dit eisenpakket af. Deze zeer compacte machine staat op een stevig frame en samen met haar afwerking doet zij niet onder aan de grote industriële installaties. De machine is beschikbaar in RVS ‘Sanitary’ uitvoering, wat een grondige reiniging zonder beschadiging mogelijk maakt. Deze machine is dus uitermate geschikt voor de veeleisende omgeving van een visverwerkend bedrijf.


De samenwerking met GH Ulma liep bijzonder vlot. Niet alléén werd de machine in een recordtijd uitgeleverd, door de professionele begeleiding van het technische team kregen de operatoren het gebruik van de machine metéén onder de knie.


terug naar overzicht

Wil jij meer weten over onze machines? Hier zijn ze!

Bekijk onze machines
whitepaper

Ontdek hoe wij duurzaamheid in het vaandel dragen

Ik wil'm zien!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
whitepaper

Wat is jouw e-mail? We sturen de whitepaper ook via mail

Bedankt! Je kan hieronder de whitepaper bekijken.
Bekijk whitepaper
Oops! Something went wrong while submitting the form.