March 1, 2021

ULMA Packaging - innovatieve lekvrije en volledig hygiënische verpakkingsoplossing voor hele kip

De pluimveesector ziet de vraag naar duurzamere verpakkingen en veiligere producten toenemen. Dit is precies wat Tight-Chicken(TM) biedt, de nieuwste innovatieve ontwikkeling van ULMA Packaging, die ervoor zorgt dat kippen perfect verpakt in de winkels aankomen.


Tight-ChickenTM zorgt ervoor dat de zak als een tweede huid om het product zit, waardoor het risico op lekken volledig wordt uitgesloten en het product in overeenstemming met de geldende hygiënevoorschriften in de winkels aankomt. Dankzij deze innoverende oplossing, die ontwikkeld werd met verticale wikkelmachines, biedt ULMA Packaging haar klanten in de pluimveesector een systeem aan dat gebaseerd is op het Tight-BagTM-concept; dit systeem onttrekt lucht zonder dat de verpakking geperforeerd hoeft te worden, waardoor de hoeveelheid gebruikt plastic vermindert, de arbeidskosten dalen en een veiliger en aantrekkelijker product verkregen wordt.


Zeer aantrekkelijk product met een onberispelijke afwerking
Tight-ChickenTM biedt een zeer aantrekkelijke verpakking met een onberispelijke afwerking. Het is een lekvrije oplossing die garandeert dat de geldende hygiënevoorschriften worden nageleefd voor verse, diepgevroren of gemarineerde kippen en kippen die met saus worden geïnjecteerd.

Optimalisatie van het verpakkingsproces
Wat de verwerking van de producten betreft, biedt de Tight-ChickenTM verpakkingsoplossing van ULMA Packaging duidelijke voordelen. Het verpakkingsoppervlak wordt kleiner, er is minder personeel nodig en het invriezen van de producten kost minder tijd en geld. Het product kan automatisch of semi-automatisch worden geladen.

Geen onaangename geuren of verontreinigende vloeistoffen
Bovendien garandeert ons verpakkingssysteem de naleving van de hygiënevoorschriften en de optimale omstandigheden, vanaf de distributieketen tot in de winkel en tot bij de consument thuis. Dit alles zonder onaangename geuren en zonder het lekken van verontreinigende vloeistoffen.

Een duurzamere verpakking die het gewicht van het product behoudt
De verpakking van kippen met Tight-ChickenTM vermindert niet alleen de arbeidskosten, maar maakt het ook mogelijk om metalen clips weg te laten en de hoeveelheid gebruikt plastic te verminderen in vergelijking met traditionele verpakkingsoplossingen. De innovatieve oplossing van ULMA garandeert dat het gewicht van het product ongewijzigd blijft, zodat de verkoopprijs gelijk blijft en het product op het verkooppunt niet opnieuw hoeft te worden verpakt.

Productie tot 35 verpakkingen per minuut
De Tight-ChickenTM -verpakkingsoplossing is gebaseerd op de Tight-BagTM -technologie. Het is beschikbaar op ULMA's verticale wikkelaars VTI 400, VTI 500 en VTI 600. De producten kunnen worden verpakt in een krimptunnel met hete lucht en water of alleen in een krimptunnel met hete lucht. Als verpakkingsmateriaal wordt polyolefine krimpfolie gebruikt en er kunnen tot 35 verpakkingen per minuut worden geproduceerd.

ULMA's machines kunnen tot 35 verpakkingen per minuut produceren

Semi-automatisch of automatisch verpakkingsproces
Het verpakkingsproces kan worden gesynchroniseerd met de kippentransportband, met behulp van een volautomatisch systeem of een halfautomatisch systeem met handmatige belading.

Semi-automatisch proces

Automatisch proces - Systeem geïntegreerd en communicerend met de kippen transportband


Meer ULMA oplossingen: Pillow Pack en Pillow Pack +Tight-BagTM
Tight-ChickenTM is de nieuwste ontwikkeling van ULMA Packaging voor de pluimveesector, maar het is niet de enige. De pillowpack-presentatie in verticale wikkels voor hele kippen is een andere verpakkingsoptie, vergelijkbaar met wat we momenteel aanbieden met onze horizontale wikkelaars. Het is geschikt voor verse en diepgevroren producten, en wordt aangeboden als gelamineerde folie of LDPE, met of zonder gas, zoals in het geval van de Tight-ChickenTM -oplossing. De productiesnelheid bedraagt tot 40 verpakkingen per minuut.

De pillow pack+Tight-BagTM -oplossing zorgt ervoor dat de verpakking strak op het product aansluit, aangezien de lucht uit de binnenkant van de verpakking wordt onttrokken. Net als de twee andere opties is deze geschikt voor verse en diepvriesproducten en kunnen dezelfde soorten folie worden gebruikt.

Bent u op zoek naar oplossingen voor het verpakken van gevogelte of gevogelteproducten? ULMA heeft de oplossing die u nodig heeft
Het succes van een gevogelteproduct hangt af van de kwaliteit ervan en een zeer aantrekkelijke presentatie en een perfecte conservering zijn een must wanneer het product in de winkels komt. ULMA biedt een enorm assortiment flexibele verpakkingsoplossingen voor kip, kalkoen en alle soorten gevogelte of gevogelteproducten, zoals eieren, patés, vleeswaren, gepekelde eendenborst, kip hamburgers of spiesjes, onder andere.

Ons volledige gamma oplossingen voor de pluimveesector voorziet in alle behoeften, van het behandelen en laden van het product, het verpakken in dozen en het uiteindelijke palletiseren, tot uiteraard het verpakken, waarbij u kunt kiezen uit Stretchfilm, Flowpack, Thermoforming, Traysealing en Vertical. 5 verschillende technologieën om aan al uw behoeften te voldoen.

Wilt u meer weten over onze totaaloplossingen? Lees meer over onze volledig geautomatiseerde oplossingen voor de pluimveesector en neem contact op met een van onze kantoren over de hele wereld. Wij zullen in de kortst mogelijke tijd een oplossing vinden.

terug naar overzicht

Wil jij meer weten over onze machines? Hier zijn ze!

Bekijk onze machines
whitepaper

Ontdek hoe wij duurzaamheid in het vaandel dragen

Ik wil'm zien!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
whitepaper

Wat is jouw e-mail? We sturen de whitepaper ook via mail

Bedankt! Je kan hieronder de whitepaper bekijken.
Bekijk whitepaper
Oops! Something went wrong while submitting the form.