February 21, 2020

Case study - VOSSKO x VTC840 Tightbag VFFS oplossing

VOSSKO, een van de belangrijkste Duitse producenten van diepgevroren verwerkte producten van hoge kwaliteit, kiest voor ULMA Packaging voor de upgrade en uitbreiding van zijn faciliteiten.

VOSSKO is een Noord-Duits bedrijf dat verwerkte producten van gevogelte, varkensvlees en rundvlees verkoopt via de detailhandel, voedseldiensten en verwerkingsbedrijven. Het bedrijf exploiteert sinds 2004 een tweede faciliteit in Brazilië en heeft ULMA Packaging gekozen om zijn technologiepartner te zijn en verpakkings- en inpakoplossingen voor zijn fabrieken te ontwikkelen.

VOSSKO, dat meer dan een dozijn verticale wikkelaars exploiteert, begon in de loop van 2017 onderzoek te doen naar de markt voor VFFS-machines, omdat zijn oudste machines op het punt stonden te worden vervangen en er extra machines nodig waren voor de geplande productietoename. Het doel was om de nieuwste technologie te vinden die op de markt beschikbaar was en doorlopende investeringen te doen in de komende jaren. Duitsland is een van de meest concurrerende markten ter wereld voor bijna elk type verpakkingsmachine, toch verkoos deze klant het bedrijf ULMA boven andere machines en leveranciers. Deze beslissing is mede te danken aan bepaalde factoren die wij hieronder in detail zullen toelichten en die ULMA Packaging tot een van de toonaangevende bedrijven in de verpakkingssector hebben gemaakt.


Tight-BagTM gepatenteerd luchtafzuigsysteem

Met dit door ULMA gepatenteerde systeem wordt, kort voor het sealen en snijden van de zak, de lucht uit de zak gezogen. Bij het selecteren van de duur van de afzuiging (een kwestie van milliseconden) op de HMI -grafische interface-, bepaalt de klant het niveau van de lucht die in de zak moet blijven. Het verminderde luchtniveau in de zakken stelt VOSSKO in staat om de zakken automatisch in kartonnen dozen te laden wanneer ze de verpakkingsmachine verlaten. Dit door ULMA Packaging ontwikkelde systeem kan nog eens 20% van de zakken automatisch in dozen laden. Dit leidt tot een aanzienlijke vermindering van de arbeidskosten, van het secundaire verpakkingsmateriaal en van de magazijn- en logistieke kosten.

De standaard op de markt verkrijgbare machines prikken gaatjes in de folie op de verpakkingsmachine of gebruiken voorgeperforeerde folie om de lucht uit de zakken te verwijderen. Deze werkwijze kan het product doen oxideren of zelfs uitdrogen. Dit gebeurt niet wanneer u het ULMA Tight-BagTM systeem gebruikt. De zakken zijn hermetisch afgesloten, waardoor elke uitwisseling van atmosfeer wordt voorkomen en de hoge kwaliteit van de VOSSKO-producten behouden blijft. Wat de output betreft, is het mogelijk om met dit luchtafzuigsysteem tussen 250 g en 3.700 g te verpakken aan snelheden van 12 tot 78 zakken per minuut.


Vormbuis die wisselt tussen elke zijde van de machine

Bij de ULMA VTC 840 kan de vormbuis 90° naar één kant van de machine worden verplaatst. Dit betekent dat de klant de uitvoerband niet hoeft te verplaatsen, maar de buis eenvoudig van de ene kant kan wisselen en weer terug kan verplaatsen. Dit is een veel sneller systeem en aangezien de buizen over het algemeen vrij zwaar zijn, bespaart het de operator veel tijd. Bovendien biedt het een concurrentievoordeel op het gebied van de ergonomie en de bediening van de machine door de operators.


Hygiënisch ontwerp

Een ander opvallend kenmerk van de VTC 840 is het hygiënische ontwerp, een ontwerp met een IP-classificatie van 66: een uitstekend cijfer. De klant kan de machine zelfs aan de voorkant reinigen, met waterstralen die zijn ingesteld op ongeveer 6 bar, zonder dat de bekken hoeven te worden verwijderd voor reiniging. Om het reinigen te vergemakkelijken, zijn alle elektrische en elektronische systemen afgedekt binnenin de behuizing van de machine, die geen externe elektronicakast heeft. De grafische interface van de HMI heeft dan weer een IP-waarde van 67.


De eerste VTC 840-machine werd begin 2018 geïnstalleerd en toen VOSSKO en ULMA Packaging een uitstekend partnerschap tot stand brachten, koos VOSSKO ervoor om de ontwikkeling van een volledig nieuw sealsysteem te ondersteunen en te helpen en liet het toe dat alle nodige tests werden uitgevoerd op de VTC 840 die was geïnstalleerd.


In diepvriesbedrijven is polyethyleen het foliemateriaal dat over het algemeen wordt gebruikt voor het verpakken van producten in zakken. Polyethyleen moet na elke dienst impulsdicht worden gemaakt met een teflon kleefband op de bekken. Het gesmolten polyethyleen kleeft echter aan de bekken. Dit vereist een tweede set bekken voor elke machine, een in de productie en een in de werkplaats als reserve, samen met een team van technici om deze taak uit te voeren, als het bedrijf werkt met meerdere verticale VFFS-machines.


Het nieuwe systeem dat met succes samen met ULMA is ontwikkeld, werkt met continu verwarmde bekken, met speciaal gecoate sealprofielen. De sealprofielen kunnen direct op de machine in minder dan 5 minuten worden vervangen wanneer ze versleten zijn. De profielen gaan in het algemeen ongeveer drie weken mee, afhankelijk van de te verpakken producten en het aantal shifts. Tijdens deze ontwikkelingsperiode van het sealsysteem zijn in VOSSKO drie VTC 840-machines met dezelfde toepassing geïnstalleerd.


De installatie van ULMA Packaging-machines in de faciliteiten van VOSSKO is een continu proces geweest dat in de loop van de tijd geleidelijk is uitgevoerd, in nauwe samenwerking met de klant, wat uiteindelijk heeft geleid tot een toename van de productie en een verbetering van de kwaliteit, zodat de Duitse diepvriesindustrie nu beschikt over nieuwe faciliteiten met ULMA-verpakkingsmachines.

terug naar overzicht

Wil jij meer weten over onze machines? Hier zijn ze!

Bekijk onze machines
whitepaper

Ontdek hoe wij duurzaamheid in het vaandel dragen

Ik wil'm zien!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
whitepaper

Wat is jouw e-mail? We sturen de whitepaper ook via mail

Bedankt! Je kan hieronder de whitepaper bekijken.
Bekijk whitepaper
Oops! Something went wrong while submitting the form.