September 21, 2023

Gehakt verpakken?

Kies de beste optie voor het verpakken van gehakt

ULMA Packaging biedt u een breed scala aan opties, zodat u degene kunt kiezen die het beste bij uw behoeften past
Gehakt is een zeer populair voedingsproduct onder consumenten. Door zijn grote veelzijdigheid is het geschikt voor het bereiden van talloze gerechten zoals hamburgers, gehaktballen, lasagne, vulling, enz.

Als culinair product is het in de meeste landen te vinden in verschillende formaten en op verschillende manieren gepresenteerd, en omdat het goedkoper is dan andere stukken vlees, is het erg populair. Als gevolg daarvan is gehakt een breed verkrijgbaar retailproduct: van kleine slagerijen tot grote supermarktketens.

ULMA Packaging heeft door haar uitgebreide ervaring in de sector van versverpakkingen verschillende mogelijkheden ontwikkeld om tegemoet te komen aan de specifieke kenmerken van gehakt.

EEN PRODUCT MET ZEER SPECIFIEKE KENMERKEN
Zoals elk vers product heeft ook gehakt een verpakking nodig die ervoor zorgt dat alle eigenschappen goed bewaard blijven totdat het product klaar is voor consumptie. Verpakkingen die boven alles de voedselveiligheid garanderen en tegelijkertijd functioneel, betaalbaar en duurzaam zijn.

Opgemerkt moet worden dat gehakt een delicaat product is dat moet worden bewaard bij temperaturen en in omgevingscondities die de groei van bacteriën voorkomen.

ULMA biedt een breed scala aan verpakkingsoplossingen, waaronder verpakkingen die de houdbaarheid van het product maximaliseren, duurzame verpakkingen die het gebruik van plastic tot een minimum beperken, en zelfs verpakkingen die optimale mechanische bescherming bieden.

PRODUCTBEHOUD IN STEEDS DUURZAMERE VERPAKKINGEN
Productconservering is een belangrijk onderwerp in de hedendaagse voedingsindustrie en steeds meer producenten maken de overstap naar duurzame verpakkingen.

ULMA Packaging erkent het belang van deze relatie en moedigt met het WeCare project verpakkingen aan die niet alleen het product beschermen, maar ook milieuvriendelijk zijn. Duurzame verpakkingen spelen een sleutelrol in het behoud van producten door een adequate bescherming te bieden zonder de natuurlijke hulpbronnen in gevaar te brengen of het milieu te schaden.

De huidige trends in duurzaam verpakken richten zich op het minimaliseren van het gebruik van verpakkingsmateriaal door elementen zoals trays te elimineren of zelfs dunnere folies te gebruiken.

Al deze oplossingen laten zien dat het effectief bewaren van producten en het verminderen van voedselverspilling hand in hand gaan met milieuvriendelijke praktijken.

VERPAKKINGSMOGELIJKHEDEN
In het verlengde van het bovenstaande is ULMA wereldleider in het brede scala aan oplossingen voor het verpakken van gehakt.

Deze omvatten de volgende technologieën en oplossingen, waarvan de belangrijkste kenmerken en voordelen hieronder worden opgesomd.

Trayloze flowpackverpakking met beschermende atmosfeer (MAP)
De trayloze gehakttoepassing is een van de meest duurzame verpakkingsoplossingen van ULMA Packaging voor blokken gehakt. Het is een flowpackverpakking met een beschermende atmosfeer (MAP) zonder de harde plastic tray die gewoonlijk bij dit type oplossing wordt gebruikt.

Voordelen van de oplossing
- Tot 70% minder plastic in vergelijking met plastic trays.
- 100% recyclebare verpakking met barrièrefolie van één materiaal.
- Lagere CO2-uitstoot: 80% minder ruimte nodig voor het transport van grondstoffen (trays en folie).
- Lagere CO2-uitstoot: 30% minder ruimte nodig voor transport naar winkels in vergelijking met plastic trayverpakkingen.
- Net als andere MAP-verpakkingen een lange houdbaarheid van het product.
- Lagere verpakkings-, logistieke en opslagkosten, zowel voor distributie als voor verpakkingsmaterialen.

Succesverhalen zoals dat van het Duitse bedrijf Feneberg staan garant voor deze oplossing, waarbij het streven naar duurzaamheid en het garanderen van een veilige verpakking belangrijke factoren zijn. https://www.ulmapackaging.com/en/case-studies/feneberg-changes-its-minced-meat-packaging-to-a-new-sustainable-solution

Meer informatie over deze verpakkingsoptie vindt u in de volgende video:

Vacuüm thermoforming
Vacuümverpakking kan de houdbaarheid van gehakt bijna verdubbelen ten opzichte van verpakking onder beschermende atmosfeer (MAP).

Omdat er geen hele dikke folies nodig zijn, wordt er ook veel minder plastic gebruikt.

En wanneer de plastic folie in de verpakking wordt vervangen door een materiaal op basis van papiervezels, wordt het gebruik van plastic tot een minimum beperkt.

ULMA heeft voor dit type verpakking extra functies ontwikkeld, zoals de "pocket" flap om de verpakking zo vaak te openen en te sluiten als nodig is om het product in de gewenste porties te consumeren.

Voordelen van de oplossing
- Maximaliseert de houdbaarheid van het product.
- Aanzienlijke vermindering van het gebruik van plastic verpakkingsmateriaal met dunne folies.
- Maximale vermindering van plastic in de versie die de foliehoes vervangt door papier.

Traysealing verpakking met beschermende atmosfeer (MAP)
Dit is een van de meest wijdverspreide technologieën voor gehakt waar een hoge mechanische bescherming essentieel is, terwijl het ook een lange houdbaarheid biedt om de versheid van het product te behouden totdat de verpakking wordt geopend.

Voordelen van de oplossing
- Uitstekende mechanische bescherming
- Lange houdbaarheid van het product

Thermoform verpakking met beschermende atmosfeer (MAP)
Deze technologie is bijna identiek aan de bovenstaande wat betreft de resulterende verpakking, maar er zijn geen vooraf gemaakte trays nodig; in plaats daarvan kan de dieptrekmachine zelf de trays maken die het product bevatten en vervolgens worden geseald, met behulp van een tweede haspel.

Voordelen van de oplossing
- Uitstekende mechanische bescherming
- Lange houdbaarheid van het product

LAGERE PRODUCTIEKOSTEN
Procesautomatisering is essentieel om de productiekosten te verlagen voor een product waarvan de verkoopprijs wordt beperkt door de smalle marge.

Daarom biedt ULMA, naast alle hierboven genoemde verpakkingsopties, haar klanten via haar divisie ULMA Packaging Automation verschillende automatiseringsopties, van het laden van producten en het verpakken van containers tot de uiteindelijke palletisering.

Het bedrijf beschikt over eigen automatische systemen voor het laden van producten in trays of in de verpakkingsmachine zelf en over een reeks gerobotiseerde casepackers die de efficiëntie van de lijnen verhogen door stilstand tot een minimum te beperken.

terug naar overzicht

Wil jij meer weten over onze machines? Hier zijn ze!

Bekijk onze machines
whitepaper

Ontdek hoe wij duurzaamheid in het vaandel dragen

Ik wil'm zien!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
whitepaper

Wat is jouw e-mail? We sturen de whitepaper ook via mail

Bedankt! Je kan hieronder de whitepaper bekijken.
Bekijk whitepaper
Oops! Something went wrong while submitting the form.