January 17, 2022

Success Story - Duurzaamheid belangrijk aspect bij de keuze voor flowpack voor Primalof

“Bij de keuze vooreen passende verpakking van hun witloof heeft Primalof verschillendeoplossingen overwogen,” zegt Alexander Tack, verantwoordelijk voor Account& Sales bij GH in Schelle, dat zich richt op verpakkingsoplossingen ondermeer voor verse voeding. “Duurzaamheid was hierbij een belangrijk aspect, zowelvoor Primalof als voor de retail partners. De trend om plastic verpakking uithet AGF-schap te bannen zet zich dan wel verder, toch blijft het verpakken vanwitloof in flowpack heel wat voordelen bieden.”

 

Hygiëne 

Zo geeft Alexanderaan dat het, zeker tijdens de actuele pandemie, een hygiënische oplossing is.“Daarnaast beschermt de verpakking de kwaliteit van het product en verlengt hetde houdbaarheid ervan. Dankzij de integratie van bijvoorbeeld slimmelichtfilters kan de verkleuring van het witloof vertraagd worden. Zo blijft hetwitloof langer smakelijker voor de consument, wat dus ook voedselverspillingtegengaat. In de folie zijn er ook micro perforaties aangebracht die deuitdroging van het product en de vorming van condensatie tegen gaan.” Een andervoordeel van het verpakken van witloof in flowpack ziet GH in de mogelijkheidom de verpakking te bedrukken. “Door de verpakking te personaliseren kanPrimalof de consument gericht informeren over de veelzijdigheid van haar product.”

 

Terugverdienen 

Het automatiseren van de verpakking van het witloofbracht daarnaast nog een pluspunt met zich mee. “Waar de handmatige verpakkingvan witloof in voorgevormde zakken veel mankracht en tijd vraagt, biedt deflowpack oplossing aan Primalof de mogelijkheid om sneller en efficiënter teverpakken, maar ook om te besparen op mankracht. Dit heeft als gevolg dat deinvestering in automatisatie sneller terugverdiend kan worden. Deze ‘return oninvestment’ was voor Primalof een doorslaggevend argument om voor de flowpackoplossing van GH-Ulma te kiezen. Samen hebben we dus zeker de juiste maniergevonden om hun witloof te verpakken: met oog voor detail, aandacht voorduurzaamheid en respect voor het product,” besluit Alexander.  

Sienna BS van ULMA Packaging

(Bron: AGF Primeur januari 2022)

terug naar overzicht

Wil jij meer weten over onze machines? Hier zijn ze!

Bekijk onze machines
whitepaper

Ontdek hoe wij duurzaamheid in het vaandel dragen

Ik wil'm zien!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
whitepaper

Wat is jouw e-mail? We sturen de whitepaper ook via mail

Bedankt! Je kan hieronder de whitepaper bekijken.
Bekijk whitepaper
Oops! Something went wrong while submitting the form.